Válka v Arktidě : zapomenuté bojiště tajné meteorologické války v letech 1940-1945 - Marek, Jindřich, 1952- (Polozapomenuté války, 2020)
Publikace věnovaná málo známým kapitolám 2. světové války - bojovým operacím v arktické oblasti a dále neznámým faktům z bojů o meteorologické informace, které hrály stěžejní roli pro vojenské akce.