Evropa v plamenech : protifašistický odboj v období druhé světové války se zaměřením na region střední Evropy - Kopeček, Pavel, 1971- (Erudica, 2019)
Kapitoly mapují historii protifašistického odboje v různých evropských zemích během druhé světové války. Důležitá pozornost je věnována oblasti střední Evropy.