Povídky a příhody ze zadního domu - Frank, Anne, 1929-1945 (Delfín (Triáda), 2020)
Po nástupu Hitlera k moci emigrovala Anne Franková s rodiči z Německa do Amsterodamu, kde se rodina skrývala před pronásledováním Židů v zadní části domu, který patřil otcově firmě. Zde si Anne psala deník a vymyšlené příběhy. K písemné pozůstalosti Anne Frankové patří také její Knížka povídek, kterou později začala přepisovat spolu s příhodami ze zadního domu do zvláštního, velkého sešitu v pevných deskách. Na první stránku nadepsala: "Povídky a příhody ze zadního domu, vylíčila Anne Franková". Kniha tedy obsahuje dvě kategorie textů, povídky a autobiografická vyprávění, která popisují pobyt rodiny v úkrytu. Nejranější příběh má datum 8. prosince 1942, poslední příběh je datován 12. května 1944.