Proč se říká...? : bojovat s větrnými mlýny, království za koně, dej si bacha... a další oblíbená úsloví - Kostka, Petr, 1958- (Fragment, 2020)
Knížka vysvětluje běžně užívaná úsloví a rčení, která mají svůj původ v českých i světových dějinách.