Koruna Evropy - Zaoral, Jaromír (CPress, 2020)
Autor v knize zprostředkovává své výstupy na nejvyšší hory Evropy v jednom jediném roce. Text doplňují také jeho fotografie. Každý ze 45 vrcholů přinesl nějaký zajímavý příběh, od setkání s medvědem v Černé Hoře přes bouračku ve Skotsku až po laviny v Lichtenštejnsku. Čtenář se díky rozhovorům se slavnými českými horolezci, které prokládají knihu (Radek Jaroš, Adam Ondra, Renata Chlumská) poučí. Nechybí ani praktické informace o jednotlivých výstupech a mapky, jak se nejlépe dostat na jednotlivé vrcholy.