Ona, oni a já, aneb, Vychovatelem snadno a rychle : úsměvné příhody ze života mladého gentlemana na poklidném venkově - Macek, Miroslav, 1944-2024 (XYZ, 2018)
Suchý anglický humor na českém venkově! Mladý muž z dobré rodiny přijímá místo vychovatele dvou nezvedených dvojčat za účelem seznámení s půvabnou dívkou. Mladý muž se při cestě za odpočinkem do rodného domu seznamuje ve vlaku s půvabnou dívku, která pracuje v domě velkoobchodníka s vepři. Aby se k ní dostal blíže, nechává se najmout jako vychovatel velkoobchodníkových synků. Velkoobchodníkova rodina je plná pitoreskních postaviček a náš hrdina zažívá nejednu prekérní situaci. Do děje také zasahuje velmi nekonvenční matka hlavního hrdiny a čtenář s napětím čeká, jak se celá situace vyvine.