Labyrint pohybu - Kolář, Pavel, 1963- (Rozhovory (Vyšehrad), 2019)
Renomovaný fyzioterapeut vysvětluje základní principy lidského pohybu a jeho vývoje a také roli, jakou v něm sehrává náš mozek a třeba i špatné geny, stres, přetěžování, neuspokojivé vztahy, absence spirituality, touha "užívat si"... Hýbeme se buď málo, nebo špatně a pohyb se vytrácí nejen ze života, ale i z medicíny, tvrdí prof. Pavel Kolář, renomovaný fyzioterapeut, který už třicet let působí na poli rehabilitační medicíny, potažmo i té sportovní. V důmyslném soustrojí lidského těla a mysli se snaží najít skutečné příčiny, které ho porouchaly, a správnou léčbou navrátit pacientům ztracené zdraví. V rozhovorech s novinářkou Renatou Červenkovou odhaluje překvapivé souvislosti, neboť v našem organismu se nic neděje náhodně. Nakladatelská anotace.