Sněžný měsíc - Klevisová, Michaela, 1976- (Voxi, 2020)
Detektivní román odehrávající se mezi obyvateli horských samot v Beskydech. Kriminalista Josef Bergman hledá souvislost mezi vraždami dvou žen, které se mohly znát. Realitní agentka Olga byla zavražděna na odlehlém místě v Beskydech před roubenkou, kterou nabízela k prodeji. Stalo se to jen několik měsíců po vraždě jiné makléřky. Oba případy spojují podobné okolnosti, a navíc se zavražděné ženy mohly znát. Kriminalista Josef Bergman proto odjíždí do hor a pátrá mezi místními obyvateli. Není to však jednoduché, protože obyvatelé horských samot jsou nedůvěřiví a uzavření a spousta z nich má tajemství, o která se s Bergmanem rozhodně dělit nechtějí. Nakladatelská anotace.