Příhoda málo uvěřitelná : o neobvyklém přátelství a mluvících kresbách - Goldflam, Arnošt, 1946- (Albatros, 2017)
Nezkrácený příběh podle stejnojmenné knihy o malé Helence, jejím o sedmdesát let starším sousedovi a kouzelných obrázcích. Pro mladší děti vypráví sám autor.