Žízeň - Nesbø, Jo, 1960- (Kniha Zlín, 2019)
V dalším díle bestsellerové norské krimisérie se svérázný, teď už bývalý detektiv Harry Hole ještě jednou vrací k aktivnímu vyšetřování, když se v norské metropoli objeví série vražd seznámeníchtivých žen. V Oslu dojde k vraždám několika žen, které si domluvily schůzku prostřednictvím seznamky Tinder. Vyšetřovacímu týmu, jemuž nově velí Katrin Brattová, zůstává rozum stát nad způsobem, jímž byly oběti zabity, i faktem, že z místa činu vždy zmizela část jejich krve. Vrchní policejní náčelník Mikael Bellman potřebuje případ vyřešit co nejrychleji, aby mohl na kariérním žebříčku postoupit ještě výš. Proto povolá zpět Harryho Holea, který se mezitím odstěhoval k Ráchel a chtěl si užívat spokojeného manželského života a poklidného vyučování na policejní akademii. Vzhledem k brutalitě vražd mu však nic z toho dopřáno není. Okolnosti ho donutí založit alternativní vyšetřovací skupinu a pustit se po stopě. Jenže dopátrat se pravdy není vůbec jednoduché, zvláště když ho život v určitém okamžiku postaví před zásadní dilema, zda má dát přednost rodině, nebo vyšetřování.