Mlčící pacientka - Michaelides, Alex, 1977- (Voxi, 2020)
Thriller britského autora s kyperskými kořeny. Psychoterapeut se snaží odhalit tajemství dávné vraždy, které je skryto v autoportrétu mlčící ženy. Slavná malířka Alicia Berensonová měla idylické manželství. A pak jednoho dne svého muže zastřelila. Do záhadného případu nemá kdo vnést světlo, protože Alicia od vraždy už šest let nepromluvila ani slovo. Její mlčení chce prolomit psychoterapeut Theo Faber, pro kterého se na první pohled nelogická vražda stane posedlostí. Řešení se možná skrývá v jednom z Aliciiných obrazů. Je však Theo připraven zjistit pravdu? Nakladatelská anotace.