Fronta na smrt : poslední myšlenky před popravou - Lyons, Michelle (CPress, 2019)
Práce sleduje duševní stav a poslední chvíle života amerických vězňů odsouzených k trestu smrti. Autorka knihy byla během 11 let svědkem 280 poprav. Nejprve jako reportérka, poté jako tisková mluvčí Texaského vězeňského systému. Zažila poslední minuty života lidí, kteří - často mnoho let předtím - někoho o život připravili. Kniha bez sentimentu a bez zbytečných slov plasticky líčí svět nejbrutálnějších vrahů a poslední chvíle, než přijde zúčtování. Nakladatelská anotace. Kráceno.