Syndrom E - Thilliez, Franck (Albatros Media a.s., 2017)
Horké léto, dovolená právě začala, dvěma francouzským policistům však běhá mráz po zádech. Poručici Henebelleové z Lille zavolá uprostřed noci jeden z jejích přátel a prosí ji o pomoc. Po zhlédnutí anonymního krátkého filmu z padesátých let oslepl. V jiné části Francie komisař Sharko z Nanterre vyšetřuje pětinásobnou sadistickou vraždu. Oba případy spojuje záhadný "syndrom E".