Noc - Minier, Bernard, 1960- (XYZ, 2018)
Pokračování bestsellerové série s kriminalistou Martinem Servazem v podmanivém podání Jiřího Žáka. Bouřlivá noc v Severním moři. Vrtulník vysadí Kirsten Nigaardovou na ropné plošině. Norská inspektorka tu totiž vyšetřuje vraždu. Během prohledávání kajuty podezřelého Kirsten objeví sérii fotografií. O pár dní později už sedí v toulouské kanceláři kriminalisty Martina Servaze, který si snímky se zájmem prohlíží. Je na nich on sám zachycený teleobjektivem nepolapitelného sériového vraha Juliana Hirtmanna. To ale není vše. Na dalším snímku je malé dítě, Gustav. Pro Kirsten a Martina začíná děsivá výprava s ještě děsivějším nepřítelem na jejím konci. Nakladatelská anotace.