Karel IV. : jménem koruny, jménem lásky - Whitton, Hana, 1950- (Vyšehrad, 2018)
Román o životě krále a císaře Karla IV. se ve stylu historických romancí věnuje především jeho láskám, včetně historicky nedoloženého vztahu s Isabellou, sestrou jeho první ženy Blanky z Valois. Karel IV. dovedl země koruny české k nebývalému rozkvětu, jen v soukromí jako by se mu štěstí vyhýbalo. Nebylo mu přáno, aby ho královským životem provázela milovaná Blanka. I když pak uzavíral politické sňatky, své manželky měl upřímně rád. Netušil však, že jediná Isabella z Valois ho celý život hluboce milovala a tajně doufala, že si ji ovdovělý král vezme... Nakladatelská anotace.