Jak žít a vyhnout se syndromu vyhoření - Honzák, Radkin, 1939- (Vyšehrad, 2019)
Populárně-naučná publikace se snaží najít cestu k duševnímu zdraví a poskytuje rady, jak se vyhnout syndromu vyhoření. Syndrom vyhoření (burnout) je definován jako stav naprostého fyzického a psychického vyčerpání, který s sebou nese vážné zdravotní důsledky. Navíc do tohoto stavu se dostávají lidé, kteří se snažili pracovat a žít s plným nasazením, neboť - jak říká autor: "Kdo vyhořel, musel předtím hořet." Proto se autor, renomovaný český psychiatr, zaměřuje na to, jak projít životem radostněji a bez zbytečných chyb. Kniha popisuje syndrom vyhoření, jak vzniká, co se na něm podílí, ale především se snaží najít cestu, jak se mu vyhnout.