Nestárnoucí mozek : jak si uchovat bystrou mysl navzdory věku - Medina, John, 1956- (CPress, 2019)
Příručka radí, jak oddálit stárnutí mozku a udržet jeho výkonnost i v pozdním věku. Odborník na vývojovou molekulární biologii John Medina čtivě a s humorem popisuje 10 principů pro všechny, kteří na sobě projevy přibývajících let pozorují nebo si dělají starosti o své blízké. Dozvíte se, jak zmírnit neblahé účinky stárnutí nebo jak poznat, zda se začíná projevovat Alzheimerova nemoc. A taky že nikdy není příliš pozdě obejmout někoho blízkého, sepsat si, za co jste vděční, začít se učit cizí jazyk, nový tanec či cokoliv, co vás zajímá. Stárnutí si vždy vybírá daň na těle, ale ne vždy na mysli. Pokud se ke stáří postavíte čelem, může to být jedno z nejkrásnějších a nejspokojenějších období vašeho života. Nakladatelská anotace. Kráceno.