Anička na horách - Peroutková, Ivana, 1960- (Albatros, 2018)
Další volné pokračování o Aničce a jejích kamarádkách v podání herečky M. Issové. Tentokrát prožijí kamarádky zimní dobrodružství na horách. Určeno zejména dívkám kolem osmi let. Jsou zimní prázdniny a Anička vyráží s kamarádkami Ditou a Juljou na chalupu do Jizerských hor. Veselá dobrodružství, která společně prožívají nejen při lyžování, jsou narušena příjezdem spolužačky Katky. Je nafoukaná, protivná a nic ji nebaví. A tak se Anička musí postarat, aby tyhle prázdniny nebyly nadobro pokažené! Nakladatelská anotace. Kráceno.