Proč máma nadává - Sims, Gill (Motto, 2019)
Román deníkovou formou popisuje rok v životě ženy, jejíž dvaačtyřicáté narozeniny se kvapem blíží a puberta jejích dětí na sebe pravděpodobně také nenechá dlouho čekat. Matka Ellen se denně potýká se dvěma nevychovanými dětmi; jak se stalo, že jsou nevychované, když je přece s láskou vychovala, netuší. Manžel je věčně v práci, hromada domácích povinností se nikdy nezmenší a z dětí aby se jeden zbláznil... Nelze se proto divit, že si Ellen najde práci na plný úvazek - přesto ale zůstává pořád naštvaná. Humorný román potýkající se s představou o moderní ženě, která by měla zvládnout roli matky, ženy v domácnosti a úspěšné zaměstnankyně, aniž by si kdo uvědomil, že je to práce nejméně pro tři lidi.