Temný karneval - Bradbury, Ray, 1920-2012 (Plus, 2019)
Sbírka povídek z let 1943-1947 představuje Bradburyho jako autora "weird fiction", žánru, který využívá prvky hororu a nadpřirozena. Ačkoli byl Ray Bradbury především mistrem žánru science fiction, ve své tvorbě se neomezoval pouze na něj. Temný karneval z roku 1947 je jeho vůbec první publikovanou sbírkou povídek a Bradbury se v ní čtenářům představuje jako autor hororových a strašidelných příběhů, v nichž nechybí krev, mystika, humor, hrůzostrašné bytosi a tvorové, ale také Bradburyho nezaměnitelná poetika a melancholie. Souborně vycházejí povídky v češtině poprvé. Nakladatelská anotace.