Zapomenutá vražda - Christie, Agatha, 1890-1976 (Vyšehrad, 2019)
Detektivka zavádí posluchače do malého přímořského letoviska v jižní Anglii, kde mladí manželé za pomoci proslulé slečny Marplové řeší případ dávno zapomenuté vraždy. Mladá žena z Nového Zélandu se chce s manželem usadit v Anglii a hledá pro ně vhodný dům, který nakonec objeví v malém letovisku na pobřeží jižní Anglie. Půvabný dům splňuje všechny požadavky, ale po počátečním nadšení si hrdinka s tísnivým pocitem uvědomí, že v tomto domě pobývala již jednou jako malé dítě a zažila v něm vraždu. Tísnivé dojmy z dětství se nedají odbýt a žena se snaží vybavit si zasunuté vzpomínky a uvést je do souladu s tím, co se kdysi skutečně stalo. Podaří se jí přesvědčit i manžela, který má obavy z možných následků oživení starých událostí, a tak se oba mladí lidé pustí s pomocí bystré a laskavé slečny Marplové do pátrání po tajemství zapomenuté vraždy na vlastní pěst.