Elementum. - Dittrich, Jiří (Fantastická Epocha, 2020)
Další část volné fantasy série v hlavní roli s teenagerem Alexandrem Summersem, jenž je obdařen magickou mocí ovládat jednotlivé přírodní elementy: oheň, vodu, zemi a vzduch s větrem. Alex si myslel, že má válku proti bratrovi vyhranou, ovšem osud tomu chce jinak. Bratři jsou totiž spjati sudbou, která nelítostně váže jejich životy. Alex se snaží zjistit, jak onu sudbu zlomit, zatímco Zek zůstává v ústraní. Nebojuje se, ale ulice města se i tak plní strachem. A jakmile je město napadeno Zekovou družinou, Alex vytuší, že ačkoli se nemůžou s bratrem zabít, Zek plánuje něco velkého. Něco, co nejen město zničí, ale obrátí ho proti sobě samotnému. A jestli Alex včas nezjistí odpovědi na své otázky, i bez jeho smrti si Zek město podrobí do posledního živého člověka. Včetně Alexe... Nakladatelská anotace.