Podivná parta - Ondroušek, Petr, 1960- (Pointa, 2020)
Příběhy jedenáctileté Terezky a jejích zvířecích kamarádů: pejska Lumpíka a malého zajdy. Terezka zachrání zajíčka a ten ji za odměnu poví o velkém zvířecím tajemství. Tím začíná jejich společné dobrodružství, při kterém se setkávají s lesním duchem, pomohou hajnému chytit pytláka, najdou srnečkovu ztracenou maminku a dozvídají se toho ještě spoustu o zvířátkách a přírodě.