Kočka myši nenechá - Rejfová, Marie, 1976- (Mystery Press, 2020)
Román z řady humorně i romanticky laděných detektivek s amatérskou pátračkou Josefínou Divíškovou. Centrem zločinu je tentokrát místní pivovar. Do městečka Brod přichází jaro a Josefína Divíšková hodlá malovat. Plány jí však překazí neočekávaný příjezd syna Vincenta a jeho podivínského kamaráda Kamila. Ve vile nastane poprask, a když se ještě k tomu v místním pivovaru stane zločin a na scéně se objeví komisař Tvrdík, dny klidné dovolené nenávratně končí. Proč byla mrtvola nalezena zrovna ve spilce? Kdo se pokouší sabotovat výrobu piva? Proč se po městě pohybuje vzteklý zubař? A jak se vším souvisí krádeže v hotelu U Křepelků a osoba krásné paní sládkové? Svérázná učitelka Josefína musí řešit dilema - zda je snesitelnější rodinný život ve vile ve společnosti potrhlých příbuzných, nebo policejní vyšetřování po boku nesnesitelně přitažlivého komisaře Tvrdíka. Nakladatelská anotace.