Výbor z drobných českých spisů, české listy - Hus, Jan, asi 1371-1415 (Česká knižnice (Host), 2018)
Výbor z česky psaných drobnějších děl českého reformátora a náboženského myslitele Jana Husa. Účelem Husovy české tvorby bylo předat čtenáři náboženské poučení, vzdělávat nebo poskytnout útěchu sobě i druhým. Tento výbor obsahuje zejména Husovu korespondenci (tzv. české listy) z let 1411-1415. Dále zde nalezneme např. náboženský traktát Zrcadlo hřiešníka, didaktickou báseň Abeceda, traktát O šesti bludiech nebo náboženské poučení Jádro učení křesťanského. Texty jsou doplněny vysvětlivkami a závěrečným komentářem.