Temný bylinkář. - Atamanov, Michail, 1975- (Fantom Print, 2020)
První díl fantasy série původem čečenského autora z budoucnosti, kde se virtuální realita stala součástí života. Mladý muž získá pozici herního testera a má za úkol dokázat, že i nepopulární postavy jako goblin bylinkář mají šanci na úspěch. Blízká budoucnost. Timothy je nezaměstnaný, má problémy s placením nájmu a stará se o svou mladší sestru Valerii, která je na vozíku. Když dostane příležitost pracovat jako herní tester pro novou hru Svět bez hranic, nezbude mu nic jiného, než přijmout nevýhodné podmínky a dodržovat všechna stanovená pravidla, aby mu byla nabídnuta dlouhodobá spolupráce. Cílem herní společnosti je nejen vyladit nedokonalosti hry, ale také zpopularizovat postavy, o které hráči nemají zájem, protože v porovnání s elfími lučištníky nebo lidskými paladiny nemají vysokou šanci na úspěch. Timothy se vydává na dobrodružnou cestu virtuální realitou a se sestřinou pomocí se snaží přežít a dokázat veřejnosti, že i oškliví a nepříliš inteligentní goblini, kteří obchodují s bylinkami, mohou být rovnocennými postavami a zaslouží si, aby dostali příležitost.