Špinavá práce+ - Schink, Petr (Epocha, 2020)
Rychlé bouráky, ostří hoši v italských kvádrech, lehká holka na každém rohu, a do toho jako všudypřítomná hudba štěkání samopalů a kvílení policejních sirén. Prostě gangsterská Amerika, jak ji znáte ze starých filmů. Ale něco je přece jen jinak. Výběrčí výpalného, dealeři drog, ale i hackeři, bezohledná politika studené války a ropná krize, tím vším se prodírá Charlie Parker. Dříve špička v jemné práci s elektronikou, dnes jen pěšák ve válkách gangů. Za každý den svého života musí platit: krví, kterou prolije, kouskem duše, který ztratí při každém zmáčknutí spouště. Sledujte jeho boj v sérii několika povídek, odehrávajících se v bouřlivém období na pomezí jaderné války. A pokud máte odvahu, nahlédněte i do daleko neradostnější budoucnosti.   Revidovaná Špinavá práce+ obsahuje navíc dvě povídky. V jedné tiše padá jemný bílý sníh a v dálce něžně cinkají rolničky, ve druhé pro změnu opadávají poslední listy rajského stromu poznání.