Keltské impérium : dobrodružství Dirka Pitta - Cussler, Clive, 1931-2020 (CPress, 2020)
Dobrodružný thriller s námořním agentem Dirkem Pittem. Speciální podmořský tým vyšetřuje příčiny záhadné epidemie. Vražda týmu vědců v Salvadoru. Tragická srážka nákladních lodí poblíž Detroitu. Útok lupičů na archeologické naleziště v Egyptě. Tyto zdánlivě nesouvisející události jsou propojeny pavučinami zločineckého spiknutí, které má nastolit nový světový řád. Dirk Pitt spolu se svými dětmi a věrným parťákem Alem Giordinem musí nasadit všechny síly, aby společně zabránili nejhoršímu a zároveň rozluštili tři tisíce let starý životní příběh egyptské princezny Meritaten, jenž je klíčem k odpovědím na všechny hádanky. K vyřešení záhad a porážce zločinců vede dlouhá a nebezpečná cesta, lemovaná akcí, napětím i bojem o holý život. Nakladatelská anotace.