Válka stínů : boje na ostrově Nová Guinea 1942-1943 - Vácha, Dalibor, 1980- (Magnetka (Pražská vydavatelská společnost : Epocha), 2020)
Průběh bojů mezi spojeneckými a japonskými silami o ostrov Nová Guinea v letech 1942-1943. Práce rovněž přibližuje každodenní život vojáků obou stran na tomto nehostinném místě.