Etika klimatické změny : co je a co není správné ve světě, který se otepluje - Garvey, James, 1967- (Dnešní svět, 2018)
Kniha americko-britského filozofa zkoumá změny globálního klimatu a vliv člověka na tyto změny jako morální problém. Autor reflektuje klimatickou změnu zejména z hlediska etiky a morální odpovědnosti, nejenom z pohledu ekonomiky, politiky nebo vědy. Prvních pět kapitol knihy se zabývá problémy na globální nebo vládní úrovni, např. názory vědců na globální oteplování, morální filozofií a environmentální etikou. Dále se věnuje otázce odpovědnosti, obžalobě nečinnosti v souvislosti s klimatickou změnou a dosavadní aktivitě (do r. 2008) v této oblasti, jako je např. Kjótský protokol. Poslední, šestá kapitola se zabývá otázkou individuální environmentální etiky, tedy tím, jak bychom se jako jedinci měli chovat v souvislosti s klimatickými změnami.