Na kole přes Afriku : z Prachatic až do Kapského Města - Šíma, Tadeáš, 1992- (Host, 2020)
Autor v knize popisuje cestu na kole z Prachatic až do Kapského města, respektive z marockého Rabatu přes celou Afriku. Popisuje nejen své zážitky, ale místní kulturu, setkání s různými lidmi v afrických zemích i vnitřní pocity.