Oprávněná vražda : brněnská mordparta vyšetřuje - Češka, Stanislav, 1955- (Původní česká detektivka, 2020)
V detektivním příběhu, inspirovaném skutečným případem brněnské mordparty, vyšetřovatelé nejen objasňují vraždu majitele autoservisu, ale kladou si i otázky po její morální oprávněnosti. Kolegové z firmy postrádají svého spolupracovníka. Podle manželčina tvrzení by však měl být na služební cestě. Když náhodný kolemjdoucí objeví po téměř dvou týdnech rozkládající se tělo, případu se ujímají kriminalisté z brněnské mordparty. Při svém pátrání odkrývají poněkud bizarní pozadí vraždy zmizelého muže. A musí si klást otázky, kdy je vražda ještě oprávněným prostředkem obrany, a kdy už krutým a vypočítavým zločinem... Nakladatelská anotace. Kráceno.