Pokoj plný zrcadel : životopis Jimiho Hendrixe - Cross, Charles R. (Evokace, 2020)
Biografie legendárního rockového kytaristy, skladatele a zpěváka Jimiho Hendrixe od jeho dětství a dospívání až po krátkou, ale o to oslnivější kariéru na konci 60. let 20. století, kdy se stal ikonou světové rockové scény. Podrobný životopis amerického rockového kytaristy a zpěváka sleduje osudy Jamese Marshalla Hendrixe od dětství v Seattlu, vojenskou službu u parašutistů, či jeho hudební protloukání se coby doprovodného kytaristy hvězd černošské scény. Pak následuje zlom v kariéře, když si ho v roce 1966 v New Yorku všiml anglický baskytarista a producent Chas Chandler, který ho přemluvil k přesunu do Británie. Tam poté vznikla kapela Jimi Hendrix Experience, která téměř okamžitě udělala z Hendrixe a jeho spoluhráčů členy "první ligy". Teprve pak ho definitivně díky vystoupení na hudebním festivalu v Monterey "objevilo" i americké publikum a následovala superhvězdná kariéra vyšperkovaná legendárními alby "Are You Experienced", "Axis: Bold as Love" a "Electric Ladyland". Vyprávění končí v září 1970 Hendrixovým úmrtím v důsledku předávkování léky a drogami, které ještě umocnilo Hendrixův kult, jenž trvá dodnes.