Když má štěstí kliku - Valognes, Aurélie, 1983- (Jota, 2020)
Dojemný příběh malého chlapce a jeho babičky, která je postavena svou dcerou před nelehký úkol. Starat se o šestiletého chlapce, když jí samé již dochází síly. Jeanovi je šest let a matka ho ze dne na den nechá u jeho babičky. Na léto. Napořád. Vůbec to nečekal. Babička taky ne. Vycházet s babi Lucette není zrovna snadné, má však velké a něžné srdce. Až dosud si žila mírumilovně po svém, chodila na hřbitov a vášnivě pletla. Věčně upovídaný Jean je pro ni jako závan čerstvého vzduchu. Oba dva na své životní pouti právě zdolávají docela jinou etapu - ona už všechno viděla, on se všemu diví. Nakladatelská anotace. Kráceno.