Tvůrce českých moří : Jakub Krčín z Jelčan a Sedlčan : historický román - Dobrylovský, Jiří, 1961- (MOBA, 2020)
Historický román o životě Jakuba Krčína z Jelčan a Sedlčan, který se proslavil především jako geniální stavitel rybníků v jižních Čechách. Jakub Krčín z Jelčan a Sedlčan, purkrabí Českého Krumlova a později regent rožmberského panství, byl významnou postavou českého rybníkářství, ale také byl schopným hospodářem a zasloužil se o rozkvět svěřeného panství. V románu vystupuje jako vypravěč. Popisuje své životní osudy a vzestup od nevýznamného mladíka po významnou osobnost, která na českých zemích zanechala nesmazatelnou stopu.