Vraky : krimiromán - Robotham, Michael, 1960- (MOBA, 2020)
V krimithrilleru australského autora je odhodlaný novinář na stopě velkému balíku ukradených peněz - a možná i něčemu většímu. Z irácké banky zmizelo několik miliard dolarů. Novinář Luca Terracini je ochotný riskovat cokoliv, aby přišel na to, kde všechny ty peníze skončily. Jeho irácko-americký původ mu navíc umožňuje snadněji pronikat do temných zákoutí války. Pak ho ale silně zasáhne smrt jeho milované Nicoly, která zahyne při bombovém útoku. Od té chvíle už nemá co ztratit. Při pátrání po ztracených penězích se Luca setká se zástupkyní OSN Danielou Garnerovou. Zdá se, že Daniela ví o velké loupeži víc než kdokoliv jiný. Navíc je opravdu cenným kontaktem, zvláště v Bagdádu, kde nebezpečí exploze číhá na každém kontrolním stanovišti. Stejně nebezpečné je i Lucovo vyšetřování. A jeho aktivity vyvolávají ozvěnu po celém světě... Nakladatelská anotace.