Tajný deník Hendrika Groena : malé překvapení : jak se Hendrik a Evert dostali do potíží - Groen, Hendrik (XYZ, 2020)
Stáří není jen nečinné čekání na smrt. Občas může být i dosti humorné. Své o tom ví důchodce Hendrik Groen a jeho přátelé, kterým poklidným životem otřese únos miminka. Poklidný život dvou nizozemských důchodců, kteří se každý pátek scházejí na šachy, něco dobrého k jídlu a hlavně k pití, vykolejí docela malá holčička. Unesené miminko v kočárku, které Evert jednoho dne přiveze k Hendrikovi na návštěvu. Povedený fórek? Asi jen pro senilního staříka... Naši hrdinové však nic takového nejsou, takže si rychle uvědomí, že je třeba dítě okamžitě vrátit. Pátrání však už běží na plné obrátky a nenápadná akce je tedy vyloučena... O zábavu tak bude na pár dní postaráno! Nakladatelská anotace.