Atlas hub - Knauerová, Marta, 1963- (Edika, 2020)
Populárně-naučný průvodce vybranými druhy jedlých, nejedlých a jedovatých hub, které můžete v naší přírodě najít nejen v lesích, ale i na loukách či v parcích, a to po celý rok. Houby jsou v knize řazeny abecedně a jsou rozděleny do tří barevně odlišných bloků, stejně jako na semaforu: Zelená označuje jedlé, oranžová nejedlé a červená varuje před houbami jedovatými. Kniha dále uvádí typické poznávací znaky hub, jejich dobu a místo výskytu, lidová jména či zajímavosti a využití vybraných druhů. Nakladatelská anotace.