Za oknem : 19 spisovatelů proti covid-19 - Auster, Paul, 1947-2024 (Prostor, 2020)
Antologie devatenácti povídek převážně českých autorů, reflektujících situaci koronavirové pandemie, vznikla jako charitativní projekt na podporu boje proti této nákaze. Různým stylem a v různých žánrech reagovalo devatenáct autorů na výzvu editora Aleše Palána, který se rozhodl vytvořit povídkovou antologii, jež by jednak literárně reflektovala situaci, způsobenou pandemickým atakem viru covid-19, jednak by výtěžek z jejího prodeje podpořil boj s tímto neviditelným nepřítelem. Ve svazku najdeme povídky historické, hororové, kriminální či fantasy, ale i psychologicko-realistické. Někteří autoři také uvedli na scénu postavy ze svých dřívějších děl. Sedmnáct českých autorů, mezi nimiž nechybí řada jmen první velikosti, doplnily i dva přeložené příspěvky amerických prozaiků Paula Austera a Marka Slouky.