Ztracená v Galábii - Chihaoui, Sonja (Euromedia Group, 2020)
Autobiografický příběh, ve kterém autorka popisuje nejen svou osobní zkušenost ze života v islámském prostředí, ale i nebývalou odvahu pomáhat druhým. Hlavní hrdinka je žena středního věku, vdova se třemi dospělými syny. Je energická, soběstačná, pořád ještě mladá a ráda by měla po boku muže. Na výletě v Paříži se seznámí s charismatickým Egypťanem a jako mnoho žen před ní podlehne jeho exotickému kouzlu. Další události se úplně nevyvíjejí podle jejích představ. Po počátečním kulturním a společenském šoku se velmi rychle adaptuje, najde si práci a těší se úctě manžela i jeho rodiny. Po manželově smrti se vrací zpět do Prahy a život v cizině bere jako zajímavou zkušenost. Po návratu je svým bývalým šéfem požádána, aby pomohla ženě provdané za cizince dostat domů její unesené dítě. A tak začíná nové poslání této odvážné a obdivuhodné ženy, která pomáhá zvrátit osudy, jež bývají většinou bez šťastných konců.