Poslední Herrmannovic holka : cesta do Terezína - Herrmannová, Eva, 1929-2017 (Euromedia Group, 2020)
Vzpomínky teatroložky Evy Herrmannové na široké příbuzenstvo a dětství prožité v Opavě a na osudový zlom v roce 1942, deportaci do Terezína. Svědectví z Terezína přináší autorka v druhé části knihy, většina jejích blízkých během holokaustu zahynula.