Drak spí - Klevisová, Michaela, 1976- (Motto, 2020)
V detektivce oceňované české autorky se v malé vesničce probouzí starý nevyřešený případ a plodí nové zločiny. V zapadlé jihočeské vesničce se před čtrnácti lety odehrálo něco, o čem Eliščina matka už nikdy nechtěla mluvit. Dospělá Eliška se teď vrací, aby dávné události pochopila. Po jejím příjezdu však zmizí mladá žena a další je zavražděna. Spojitost zločinu se starým nevyřešeným případem nakonec přivede na scénu Josefa Bergmana. A kriminalista během pátrání po vrahovi zjišťuje, že místní před ním tají temnou minulost i vlastní skříně plné kostlivců. Nakladatelská anotace.