Čekání na kocoura : příběhy o kočkách a jejich lidech - Klevisová, Michaela, 1976- (Motto, 2020)
Patnáct smutných, veselých i dojemných příběhů o lidech a jejich vztazích, které spojuje láska ke kočkám. Autorka hrdinům povídek přezdívá "kočkaři" a považuje je za zvláštní druh lidí, kteří jsou tolerantní, ohleduplní, vnímaví, umí přizpůsobovat pravidla vlastním potřebám a je jim celkem jedno, co si o nich myslí ostatní. Kočky a kocoury představuje jako bytosti poměrně složité, jejichž přítomnost působí na nervy člověka a stejně jako jiní zvířecí mazlíčci u lidí posilují empatii, starostlivost a dokáží vytvořit přátelství. Styl vyprávění se různí, jednou je vypravěčem kočka, podruhé páníček, potřetí přihlížející soused. Autorka velmi zdařile vypodobňuje kočky tak, jak je známe, včetně jejich "myšlení" a chování. Oddychové čtení, které potěší každého kočkaře.