Blues pro žlutého psa - Jirotka, Antonín, 1946- (XYZ, 2020)
Letní starosvětská detektivka z devadesátých let dvacátého století. Ovdovělý penzista František Vlk se vrací na místo činu - do ospalého maloměsta, kde kdysi pracoval a kde se zdánlivě zastavil čas. Jenže když si chce vychutnat zdejší poklidnou letní atmosféru a podlehnout zaslouženému nicnedělání, stane se svědkem vraždy mladé ženy. Nedá mu to, a jak se proplétá mezi starými známými a vzpomínkami, poddává se místnímu koloritu a zapojuje se do vyšetřování. A u toho mu zpívá Louis Armstrong blues o tulákovi, který jako kdyby marně hledal a nemohl najít ztracený domov. Nakladatelská anotace.