Milá Ijeawele, aneb, Feministický manifest v patnácti doporučeních - Adichie, Chimamanda Ngozi, 1977- (Host, 2018)
Patnáct feministických doporučení nigerijské spisovatelky, jak vychovávat děti bez sexistických a genderových stereotypů. Na autorku se před několika lety obrátila její přítelkyně z dětství s žádostí o radu, jak má vychovávat svoji malou dceru v duchu feminismu. Tedy jinak, než podle zásad tradiční patriarchální výchovy. Chimamanda Ngozi Adichie sepsala pro svoji přítelkyni dopis, kde shrnula zásady výchovy - nejen dcer - v duchu genderové i kulturní rovnocennosti. Na základě tohoto dopisu pak vznikla kniha - souhrn patnácti doporučení, jak vést děti k sebevědomí a otevřenosti.