Feminismus je pro každého - Adichie, Chimamanda Ngozi, 1977- (Host, 2018)
Představení feminismu v pojetí nigerijské spisovatelky a feministky, která prosazuje lepší svět pro všechny - svět bez genderových stereotypů a konzervativní maskulinity. Chimamanda Ngozi Adichie byla již v mládí pro své svobodomyslné názory a postoje považovaná za feministku. Vyrůstala v nigerijské tradiční společnosti, která se velmi rozdílně chová k mužům a ženám. Co je dovoleno chlapcům, to dívky nesmí. I proto se Chimamanda Ngozi rozhodla být "šťastnou africkou feministkou", feministkou prosazující genderovou rovnost, jejíž kořeny vidí již ve výchově dětí, výchově bez stereotypů a předsudků. Současné nastavení genderu není v pořádku a musí na tom společně zapracovat muži i ženy.