Synové světla v čase zkoušky : rozprava mnicha o jednotě v protivenství - Samuel, otec, 1954- (Delfín (Triáda), 2020)
Autor předkládá v této knize řadu úvah, opírajících se o Bibli, teologii, Řeholi svatého Benedikta i vlastní mnišskou a životní zkušenost, o tom, proč existují sváry mezi křesťany i jak v nevyhnutelných konfliktních situacích jednat.