Já, Vincent : expresivní životopisný román o tvorbě i tragédii slavného nizozemského malíře - Žák, Jiří, 1946- (XYZ, 2020)
Expresivní životopisný román o tvorbě i tragédii nejslavnějšího nizozemského malíře. Hledání, krása, ošklivost, samota, láska, soucit, touha. A barvy! Život Vincenta van Gogha byl fascinující. Podobně jako jeho obrazy. Román je nejen strhující, barevný a autentický. Je podložen mnohaletým studiem reálií, skutečných událostí, literatury a dění kolem van Gogha. A také dopisy, jež psal van Gogh nejen svému bratru Theovi, ale i svým přátelům. A oni zase jemu... Nakladatelská anotace.