Krev pod obojí - Olšer, Břetislav (En Face, 2011)
Šestá kniha Břetislava Olšera je opět zaměřena na složitou problematiku izraelsko-palestinských vztahů. Mnohovrstevnatý román, plný napětí a dramatických zvratů, není jen pestrou mozaikou osudů hrdinů dvou znepřátelených komunit; je to v mnohém i zamyšlení nad jejich osudovým předurčením a představou možností existence v této původně Zaslíbené zemi.