Boj o první místo - Foglar, Jaroslav, 1907-1999 (Albatros, 2020)
Příběh třináctiletého Petra, ze kterého se stane díky skautské výchově vynikající a oblíbený vůdce třídy. Petra čeká poslední ročník základní školy. Jenže po prázdninách tam vládnou nové pořádky. Nepsaným vůdcem třídy se stal zákeřný frajírek Ruda, který své obdivovatele využívá, aby utlačoval slabší kluky. Petr je snad jediný, kdo odhalil Rudovu falešnou tvář a zlou povahu. Když však začne chodit do skautského oddílu, pozná úplně jiný svět. Pomůžou Petrovi nově nabyté hodnoty nalézt sebe samého a porazit třídního rivala? Nakladatelská anotace. Kráceno.